vineri, 7 aprilie 2017

Instalatiile gpl au devenit din ce in ce mai ieftine

Toti soferii isi doresc sa aiba parte de cele mai bune conditii de fiecare data cand circula cu masina, drumurile sa fie grozave, insa si pretul carburantului sa fie accesibil pentru toate buzunarele. Totusi, avand in vedere ca tariful pentru un litru se situeaza in jurul valorii de 5 lei, multi s-au orientat catre alternative care ii ajuta sa faca economii la fiecare drum parcurs. O solutie grozava in acest sens este reprezentata de instalatii GPL ieftine, populare in special in randul celor care conduc masini pe benzina, insa si motoarele Diesel cu o capacitate cilindrica mai mare pot consuma mai mult.

Economii la fiecare drum

Preturile pentru aceste instalatii variaza in functie de marca, modelul si motorul fiecarei masini, insa cifra medie este de circa 500 de euro, suma care se amortizeaza, de regula, in mai putin de un an, in functie de distanta parcursa.

Diferite avantaje

Pe langa economiile substantiale, soferii se mai bucura si de prelungirea duratei de viata a motorului, intrucat gazul petrolier lichefiat este un carburant mai curat, care nu afecteaza anumite componente ale motorului. De asemenea, versiunile disponibile in ziua de azi sunt mult mai moderne, mai eficiente si mai practice si se gasesc sub forma rotii de rezerva, astfel incat sa nu mai ocupe o parte importanta a portbagajului. Mai mult, soferii se bucura si de un grad sporit de siguranta intrucat aceste rezervoare sunt chiar si de 30 de ori mai groase decat cele cu care vin masinile echipate din fabrica.


Un singur minus poate fi sesizat la acceleratie deoarece scade puterea motorului cu circa 3%, totusi aceasta valoare nici nu este observata de cei mai multi dintre soferi. Cu alte cuvinte, aceste instalatii GPL ieftine reprezinta cea mai grozava modalitate prin care se fac economii de 40% in fiecare luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu