luni, 3 noiembrie 2014

Asa imi planific eu calatoriile...

        De fiecare data cand planific o calatorie, incep cu o documentare riguroasa in ceea ce priveste modul in care imi pot petrecere timpul liber, ce anume pot vizita si cam care este bugetul pe care trebuie sa il aloc pentru calatoria respectiva.Anul acesta la Budapesta fost pentru prima data cand am cheltuit doar o parte din suma prevazuta pentru acest city-break, ceea ce m-a incantat peste masura. Totul a inceput cu pretul celor 2 bilete de avion, care a fost incredibil. Ok, recunosc ca locuiesc intr-un oras din vestul tarii, ceea ce ma face tare norocoasa pentru ca exista curse low-cost si asa am ajuns foarte repede si cu bani putini. Dar exista variante si pentru cei care locuiesc in zone mai putin apropiate. 
          Odata ce ai trecut de faza de bilete de avion, poti incepe planificarea calatoriei tale. Cum am ajuns mi-am achizitionat un city-pass care a costat 13 euro si includea 2 plimbari pe Dunare48 de ore de utilizare a autobuzelor turistice, o supa de gulas la Citadella, un vin fiert la o cafenea draguta din centru si alte reduceri suplimentare pentru plata biletelor de intrare la diverse muzee. Oricum ideea de city-pass trebuie retinuta indiferent e orasul in care mergi, pentru mereu e benefic. 
           Dintre obiective, cel mai important este Palatul Parlamentului, pe care va sfatuiesc sa il vizitati si in interior, pentru ca are la fel de multe de spus. In ceea ce priveste transportul in comun, recunosc ca nu am avut nevoie de niciunul pentru a vedea Budapesta, exceptie facand cele interesante, care fac deliciul tuturor turistilor si pe care le utilizezi de placere si nu de nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu