marți, 27 noiembrie 2018

Vezi cum poti sa scapi de carcei


Cu siguranta fiecare dintre noi ne-am confruntat cu dureri aparute din senin la nivelul musculaturii, iar adevarul despre carcei este ca acestia isi pot face simtita prezenta atunci cand ne asteptam cel mai putin. Cu alte cuvinte, acestia presupun ca muschii se contracta, adica devin foarte tari si se umfla, iar tu nu ai cum sa ii relaxezi, durerile fiind foarte puternice. De cele mai multe ori, acestia apar la picioare, mai precis in zona talpii, a coapsei sau a gambei si dureaza, de regula, cateva secunde, iar in cazuri foarte rare cateva minute. Totusi, de ce apar carceiii? Vei putea afla din randurile urmatoare.

De cele mai multe ori cauzele nu sunt periculoase, dar isi pot face aparitia si in urma unor accidentari, iar carceiii sunt mai des intalniti la practicantii a diferite sporturi atunci cand depune prea mult efort. Totusi, problemele pot aparea la oricine isi petrece mult timp intr-o anumita pozitie fie intr-una incomoda, insa nu trebuie omis nici faptul ca lipsa hidratarii reprezinta un factor des intalnit. Totul este explicat de pierderea apei prin transpiratie, iar treptat apar to felul de dezechilibre care favorizeaza aparitia carceilor. In schimb, adevarul despre carcei este ca acestia isi fac simtita prezenta si din cauza lipsei calciului, intrucat muschii si nervii devin mai vulnerabili, iar acelasi efect poate fi atins si din cauza lipsei vitaminei B.

Nu trebuie omise nici situatiile in care ne putem trezi noaptea din cauza carceilor, astfel de cazuri fiind foarte nenplacute, iar uneori se poate ca situatia sa se repete de mai multe ori in cursul aceleiasi nopti. Totusi, nu se cunosc multe detalii despre cauzele carceilor, insa cei care apar in timpul noptii, de cele mai multe ori, sunt din cauza miscarilor involnutare. De cele mai multe, pentru a scapa de carcei, muschii trebuie incordati in directia opusa pentru a se putea detensiona. O optiune foarte eficienta, care se poate pune in practica in orice zona a corpului, este reprezentata de aplicarea unor comprese calde.

Atunci cand te pregatesti de sport, este esential sa te incalzesti asa cum trebuie, iar dupa sesiune se recomanda sa faci cateva indinderi, astfel incat crampele sa nu iti dea batai de cap. In plus, de multe ori carceii apar in urma deshidratarii, ceea ce presupune ca in timpul antrenamentelor hidratarea joaca un rol esential. Cu alte cuvinte, ajungi sa te protejezi impotriva carceilor printr-un simplu consum suficient de lichide.

Adevarul despre carcei este ca acestia nu ar trebui sa te ingrijoreze, ci este suficient sa stii care sunt cauzele si modul in care vei putea combate in cel mai scurt timp, astfel incat disconfortul adus sa fie minim, asa ca nu vei mai avea niciodata probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu